Livet i plejebolig

Du kan søge om en plejebolig, hvis du har svært ved at overkomme hverdagens opgaver, eller hvis du føler dig utryg eller ensom i din hverdag

Når du bor i plejebolig, er det din bolig. Du skaber dit eget hjem med dine egne møbler og andre ejendele – dog er der som standard en plejeseng i boligen. Der er også mulighed for, at din ægtefælle eller samlever kan flytte med. Desuden får du mulighed for at deltage i plejecentrets arrangementer og have socialt samvær med andre ældre i det omfang, du ønsker det. Det gælder både i forbindelse med måltider, højtider og andre aktiviteter. Med plejeboligen gælder de almindelige bestemmelser på boligområdet også for dig, og det vil sige, at du betaler husleje, el, varme osv. – herunder mad, tøjvask og lignende.

Du og dine pårørende er altid velkomne til at kontakte de enkelte plejecentre og aftale tid til et besøg. På den måde kan du i god tid danne dig et billede af, hvor du kunne tænke dig at bo.

Får du tilbudt en bolig, har du kort betænkningstid. Siger du ja, skal du flytte ind i boligen hurtigst muligt. Hvis du afviser et boligtilbud, har det ikke konsekvenser for din mulighed for at få tilbudt en anden bolig.