Profilplejehjem

Københavns Kommune har etableret seks profilplejehjem, der har særligt fokus på blandt andet sport, mangfoldighed, udeliv og LGBT.

I de seneste år er der etableret i alt seks nye profilplejehjem i Københavns Kommune. Formålet med profilplejehjemmene er i endnu højere grad at imødekomme borgernes individuelle behov og interesser. Profilplejehjem skaber øget mulighed for fællesskaber blandt beboere som deler interesser og bidrager til at forebygge ensomhed og skaber flere valgmuligheder.

Peder Lykke Centret på Amager er et mangfoldighedsplejecenter. Her bor mennesker sammen på tværs af etnicitet, kultur og sprog. Mangfoldighedsplejecentret henvender sig til borgere af enhver etnisk herkomst.

Plejecentret Hørgården, også på Amager, er et profilplejecenter med fokus på sport og leg. Hørgården arbejder fx med sport, spil og aktiviteter gennem leg for beboere og medarbejdere. Der arrangeres sportslige begivenheder og konkurrencer, og der igangsættes lege, fra dengang beboerne var børn.

Bonderupgård i Vanløse er et profilplejecenter med fokus på udeliv og dyr. Der er en sansehave med springvand, drivhus, urte-, grøntsags- og blomsterbede, og borgerne inddrages i de hverdagsaktiviteter, der knytter sig hertil. Samværet med dyr er ligeledes en del af hverdagen. Der er kanariefugle, undulater, en papegøje, kaniner, høns, marsvin, fisk og hunde.

Rundskuedagens Plejecenter på Vesterbro er et profilplejecenter for madentusiaster. Rundskuedagen har fx temamiddage, ture ud af huset til fx økologiske landbrug og gartnerier, og der vises film og programmer med fokus på mad, som fx Babettes gæstebud og Spise med Price.

Plejecentret Sølund på Nørrebro har en musikalsk profil. Sølund har fx en musikcafé og arbejder med mange forskellige former for musik som fx musikture, fællessang, rytmik og sanglege med børn.

Plejecenter Slottet i De Gamles By på Nørrebro er regnbueprofilplejecenter. Slottet har fokus på, at LGBT-personer (homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner) kan føle sig trygge og leve med respekt i fællesskab med ligesindede medborgere, med mulighed for fælles interesser blandt beboere både med og uden LGBT-baggrund.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.