Corona-virus

Læs nuværende status på besøg på Københavns Kommunes plejehjem.

Senest opdateret 11. september kl. 18:02

Styrelsen for Patientsikkerhed har d. 11. september udstedt påbud om midlertidige restriktioner i forhold til besøg af pårørende på plejehjem og midlertidige døgnophold. Det sker på baggrund af et stigende smittetryk i København og omegn. Påbuddet er gældende til foreløbigt 1. oktober. Alle besøg skal som udgangspunkt være udebesøg. Undtaget er særligt kritiske situationer og besøg af den nærmeste pårørende. Tal med personalet, hvis du er i tvivl.

Læs mere om de midlertidige restriktioner

Pårørendelinjen

Har du spørgsmål, eller har du brug for at vende noget, du finder svært for tiden, er du velkommen til at kontakte Københavns Kommunes Pårørendelinje på telefon 51 64 90 30 – telefonen er åben alle hverdage kl. 8-15.

Aflysning

Hvis der er konstateret smitte med Covid19 på plejehjemmet, kan plejehjemmet blive helt eller delvis lukket for besøg. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som vurderer situationen i tilfælde af smitte.

Skal jeg bruge værnemidler som pårørende, når jeg kommer på besøg?

Som udgangspunkt behøver pårørende ikke at iføre sig værnemidler, men vi stiller visirer til rådighed for dem, som ønsker det. Hvis tæt ansigt til ansigt-kontakt i mere end 15 min. ikke kan undgås, anbefaler vi, at pårørende anvender visir. Det gælder fx i forbindelse med besøg hos syns- eller hørehandicappede beboere eller beboere med demens.