Corona-virus

Vores plejehjem åbner gradvist for udendørs besøg. Kontakt det enkelte plejehjem for at aftale et besøg.

Senest opdateret 18. maj kl. 17.05

Pårørendelinjen

Har du spørgsmål, eller har du brug for at vende noget, du finder svært for tiden, er du velkommen til at kontakte Københavns Kommunes Pårørendelinje på telefon 51 64 90 30 – telefonen er åben alle hverdage kl. 8-15.

Hvad er et udebesøg?

Det er et besøg udendørs, som skal aftales på forhånd med både din nærtstående og plejehjemmet. Udebesøg varer maks. 30 minutter og foregår på et afgrænset område på plejehjemmets matrikel. Man må ikke gå indenfor. Du hører mere, når du har aftalt et besøg.

Hvordan minimerer vi risikoen for smitte?

Der skal til enhver tid holdes 2 meters afstand mellem dig og din nærtstående. Der vil være håndsprit eller vaskeservietter til rådighed ved besøget. Du må ikke medbringe mad eller drikke, da det kan udgøre en smitterisiko. Medarbejderne kan dog tilbyde lidt at drikke under besøget. Særlige omstændigheder kan kræve tættere fysisk kontakt. Det kræver specielle værnemidler. Hvis du mener, at der er særlige omstændigheder forbundet med dit besøg, skal du henvende dig til medarbejderne inden besøget og aftale nærmere. Vi vil altid forsøge at finde den bedste løsning, så besøget bliver godt og trygt.

Kan alle beboere få besøg?

For at deltage i udebesøg skal din nærtstående kunne gå eller køre i kørestol til besøgsområdet. Din nærtstående følges af en medarbejder og hjælpes med håndhygiejne. Hvis din nærtstående er sengeliggende, er der på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at gennemføre besøg, medmindre der er tale om en kritisk situation. 

Hjælp og vejledning i forbindelse med besøget

Der er en medarbejder til stede under alle udebesøg. Medarbejderens opgave er at hjælpe og vejlede under besøget. Før besøget bliver du informeret af en medarbejder om, hvordan du bør agere i besøgsområdet. Her kan medarbejderen også spørge ind til dit helbred for at forebygge smittespredning.

Aflysning

Hvis der er et konstateret smittetilfælde eller symptomer på Covid19 på plejehjemmet, vil alle udebesøg sandsynligvis blive aflyst, indtil der er en afklaring på situationen. Også vejret kan sætte en stopper for udebesøg. I disse tilfælde vil plejehjemmet kontakte dig med nærmere information.