Institution

Ørestad Plejecenter

Ørestad Plejecenter

Asger Jorns Allé 5
2300 København S
Danmark
+45 82 56 16 00

Om Plejecentret

Der er tænkt meget over både beliggenhed, arkitektur og indretning af Ørestad Plejecenter for at have smarte hjælpemidler i boliger og fællesrum, der er moderne, hjemlige og hyggelige.

Hos os kan du være en del af en ny og spændende bydel og følge med i udviklingen, som indtil videre byder på stort indkøbscenter, biograf, spændende cafeer og restauranter samt et tæt sammenhold i nærmiljøet. Her kan du bo lyst og moderne og være tæt på naturen i et fredet område og samtidig føle, at du bor i byen. Metrostationen ligger lige uden for døren, og det tager bare 15 minutter, så er du på Kongens Nytorv.

På Ørestad Plejecenter bor der 120 beboere. Alle har en moderne toværelses lejlighed, og seks af boligerne er for ægtepar. Imellem stue og soveværelse er der en fleksibel skydedør, der kan fjernes, så der i stedet bliver ét stort rum. Alle beboere får en personlig kaldebrik, som gør det muligt at tilkalde med personalet fra boligen. Du kan mod betaling få installeret en kogeø i din bolig, så du selv kan lave mad. Der er fællesrum på alle seks etager, hvor beboere og pårørende kan opholde sig sammen. Alle fællesrum har køkkenfaciliteter med område til spisning, afslapning og aktiviteter samt udgang til store altaner.

Der er café i stueetagen med lounge, pejs, IT-café med fri adgang til internet, klaver og akvarium. I caféområdet er der caféborde, mulighed for at købe kaffe, og der er udgang til gårdhave og kanal.

Ørestad Plejecenter er et kommunalt plejecenter.

Hverdagen

Der er faste ugentlige aktiviteter i aktivitetstilbuddet. Her hjælper beboerne og medarbejderen hinanden med at finde på, hvilke aktiviteter de har lyst til. Vi går op i, at du har mulighed for at dyrke dine interesser. Vores tilbud spænder bredt fra fx wii, gymnastik, maling, musik, gåtur, gudstjeneste, petanque til besøg fra børnehaver. Vi tager også gerne på ture ud af huset i vores bus.

Ud over de faste aktiviteter fejrer vi også enkeltstående og større begivenheder, alt efter årstider og dine ønsker. Det kan fx være fastelavnsfest, Lucia-optog eller udflugter til skov og strand. Enkelte større arrangementer er åbne for alle - både beboere, pårørende, frivillige, lokale skoler og institutioner og andre, som har interesse. Typisk er fx vores fastelavnsfest arrangeret i samarbejde med lokale børneinstitutioner.

Værdier

Hverdagsfest - Vi ønsker os at have glæde og fest hver eneste dag, og at vi kan være gode til at finde de muligheder, der er for at gøre samvær i dagligdagen til noget særligt.

Beboerdemokrati - Du er herre i dit eget hus og bestemmer over din hverdag samt har indflydelse på hele plejecentret. Vi arbejder med beboerindflydelse og -inddragelse i stort og småt.

Udviklende relationer - Det er vigtigt for os, at vi udvikler os sammen hvad enten du er medarbejder eller beboer. På den måde bliver vi alle sammen klogere, stærkere og får en bedre hverdag.

Vi mener, at alle, der kommer på stedet, både beboere, pårørende, frivillige og personale, er sammen om at sætte rammerne for en aktiv og tryg hverdag, og gøre plejecentret til et naturligt samlingssted for familie og venner i alle aldre. Mulighederne er mange. Hvis du eller dine pårørende har gode ideer til, hvordan din afdeling kan blive endnu bedre og endnu mere tryg, er du meget velkommen til at tage fat i personalet.

Ventetid:

14 personer / 114 boliger

Indskud

32500 - 42500 kr.

Pris

7434 - 9379 kr. ex. el og vand

Servicepakke

3850 kr. max pr. måned

Boligareal

67 - 87,70 m2

Antal værelser

2
Boliger på plejehjemmet
114 boliger
Afstand til transport
50 meter
Afstand til indkøb
600 meter
Altan
Ja
Ægteparbolig
Ja
Husdyr
Nej
Eget tekøkken
Ja
Fælles have
Nej
Fælles gårdhave
Ja
Mulighed for internet
Ja
Mulighed for tilvalg af tv-pakke
Ja
Køkken på plejehjem
Ja
Egen bus
Ja
IT-faciliteter
Ja
Motionsrum
Ja
Frisør
Ja
Kiosk
Nej
Fodterapeut
Ja