Institution

Plejecentret Solterrasserne

Plejecentret Solterrasserne

Johan Krohns Vej 8
2500 Valby
Danmark
+45 82 56 21 00

Om Plejecentret    

Plejecentret Solterrasserne ligger tæt på Valby Station og Toftegårds Plads, og der er nem adgang til offentlige transportmidler. Tæt på stationen ligger det hyggelige shoppingcenter Spinderiet, som vi indimellem besøger.

Vores navn, Solterrasserne, er dels inspireret af Solgaveindsamlingen og dels af centrets særprægede terrassearkitektur. Et navn, der antyder både sol og hjertevarme.

På Solterrasserne bor 108 beboere, hvoraf 45 bor på vores botilbud til blinde, svagtseende og døvblinde. Vi har fire afdelinger, der alle har plejepersonale døgnet rundt. For det særlige botilbud gælder dog, at de om natten bliver betjent fra plejehjemmets hovedvagtstue. Plejeboligerne består af et-værelseslejligheder, mens der på specialafdelingener både er et-, to- og tre-værelseslejligheder.

Solterrasserne er et selvejende plejecenter inden for Dansk Blindesamfund.

Hverdagen

Vi har et meget højt aktivitetsniveau på Solterrasserne, der spænder lige fra foredrag, sang, musik og dans til store fester som fx juleaftensfest for hele centret med dans om træet, julemad og godter. 

Vi har desuden en stor og dejlig have, som er fyldt med årstidens blomster og planter. Der er mange hyggelige siddepladser, og vi arrangerer kaffe i haven næsten alle hverdage om sommeren, når vejret tillader det - samt i weekenderne, når det er muligt. Det sker også, at der er andre arrangementer fx fællessang i haven. Desuden er der pejs med grill i haven, som alle er velkommen til at benytte, også gerne sammen med gæster. 

Alle hverdage kl. 9.45 sender lokalradioen på radioens program 4, som du kan hører i din bolig og i foyen i stueetagen. Her fortæller vi om dagens aktiviteter, om vejrudsigten og om dagens og næste dags menu. Beboere, der har fødselsdag, bliver ønsket tillykke, og nye beboere samt nye medarbejdere bliver budt velkommen. Det kan også være andre aktuelle ting, der bliver fortalt. TV-oversigten bliver læst op, og af og til fortæller beboere eller personale om fx ferieoplevelser.

Vi har også en husavis, der bliver udgivet en gang om måned.

Værdier

Det er vigtigt for os, at alle får mulighed for at skabe et socialt netværk. Dette hjælper vores medarbejdere med ved at italesætte alting. Alt det, som vi normalt kun tænker, sætter vi ord på, så du bedre kan deltage i hverdagen. Vi går aldrig ind i et rum uden at sige, at vi er der, og vi går ikke forbi dig på gangen, uden at fortælle dig, hvem vi er.

For os betyder det meget, at du er glad for at være her. Derfor vil vi spørge ind til, hvis du en dag virker ked af det. Hos os handler det om, at du føler dig tryg, og at du kan mærke, at vi passer på dig.

Solterrasserne er gennemtænkt i indretning med henblik på, at blinde og svagtseende skal bo og færdes her og personalet har specialviden om synshandicappet og er uuddannet i at yde særlig omsorg for blinde med et plejebehov.

Pris

Husleje beregnes ud fra indkomst

Servicepakke

3865 kr. max pr måned

Boligareal

34,8 - 37,9 m2

Antal værelser

1
Boliger på plejehjemmet
108 boliger
Afstand til transport
100 meter
Afstand til indkøb
200 meter