Københavns Kommune

Hverdagen på Damsøgaard

På Damsøgaard arrangerer vi mange forskellige aktiviteter. Du har dog mulighed for at lave lige det, du har lyst til. 

Vi har et billardrum, hvor du kan spille billard, og i kælderen er der et bordtennisbord. Vi har også gode træningsfaciliteter, og vi laver gymnastik hver dag.

Du kan også prøve stoftryk, tegning, maling og være med til højtlæsning.

Vi arrangerer også gerne ture ind til byen for at se på lys i Tivoli eller gå på café. Vi har to cykler, som vi bruger til at opdage eller genopdage glæden ved at få ’vind i håret’. 

Desuden har vi et tæt samarbejde med en nærliggende børnehave, som vi får besøg af hver uge. Vi laver ofte noget sjovt sammen med børnene, fx bager vi kager eller sår planter.

Vi har også en besøgshund, der fast kommer på besøg på plejehjemmet. Indimellem tager medarbejdere deres egen hund med. 

Derudover er du meget velkommen til at deltage i de aktiviteter, som foregår i det aktivitetscenter for hjemmeboende borgere, som ligger på Damsøgaard.

Fællesarealer

Damsøgaards beboere bor fordelt på to etager med dejlige og lyse fællesarealer.

Vi har en stor spisestue, hvor alle beboere kan spise sammen. Vi bruger også spisestuen til fester og til at høre musik og se film i.

I kælderen har vi et stort rum indrettet til forskellige aktiviteter, fx gymnastik, bordtennis eller ølsmagning. Vi har også en træningssal og et billardrum.

Udenfor har vi en skøn have, som er indrettet med små hyggekroge, som giver mulighed for at være privat. I haven er der blomster, borde, drivhus, bænke og grill. Vi dyrker også tomater, agurker og pebre i haven.

Damsøgaard huser desuden et aktivitetscenter for hjemmeboende borgere. Plejehjemmets beboere er velkomne til at deltage i centrets aktiviteter.

Billede
Bordtennis bord med bat, bold og net.
Vi har mange forskellige aktiviteter på Damsøgaard. Vi spiller bl.a. bordtennis, laver stoftryk, dyrker gymnastik og tager på ture ind til byen.