Tryghedsboliger
Københavns Kommunes tryghedsboliger er særligt indrettet til ældre og handicappede. Der er personale tilknyttet tryghedsboligerne i dag- og aftentimerne på hverdage og i weekender.
Boligerne er enten et eller to værelser. Du betaler indskud, husleje, el, vand og varme, ligesom hvis du bor i en almindelig lejebolig.
Her ligger der tryghedsboliger
Tryghedsboliger er et nyt boligtilbud, som etableres løbende i Københavns Kommune:
- 24 tryghedsboliger i Guldbergs Have på Nørrebro.
- 25 tryghedsboliger i ældreboligafdelingen Sundparken på Amager.
- Der åbner desuden 22 tryghedsboliger i forbindelse med Det Nye Sølund på Nørrebro.
Mere om tryghedsboliger
Vis alle
Et boligfællesskab med personale
En tryghedsbolig er din egen private bolig, som ligger i et boligfællesskab med andre beboere.
Til en tryghedsbolig er der knyttet personale, som støtter op om dine behov for omsorg, socialt samvær og aktiviteter.
Når du er flyttet ind i din tryghedsbolig, vil personalet i samarbejde med dig udarbejde en plan. Planen beskriver, hvordan personalet kan støtte dig, så du får den hverdag, du ønsker dig.
Du har måske mistet en ægtefælle eller lysten til at foretage dig noget i hverdagen – og har derfor brug for samtaler og støtte til at møde andre. Eller du føler dig måske uønsket alene og drømmer om at være en del af et fællesskab – og ønsker hjælp til at opsøge nye relationer.
Personalet har tid til at tale om det, som er svært, og giver dig støtte til struktur og daglige gøremål og til at tage del i samvær, fællesskaber og aktiviteter.
Fællesskab og aktiviteter
Med en tryghedsbolig får du adgang til et fælles opholdsrum, hvor du bliver en del af fællesskabet og samværet med andre beboere. Der er lagt op til et fællesrum, der er beboerdrevet, og hvor personalet støtter op om de aktiviteter og samvær, som beboerne ønsker.
Opholdsrummet er altid åbent for alle beboere til enten samvær med andre beboere eller til at se fjernsyn, læse en bog eller noget helt andet. Medarbejdere vil ofte være til stede i fællesrummet.
Der er også et køkken i opholdsrummet, så man kan lave fællesspisning. Madservice er ikke inkluderet i tilbuddet, så man skal selv betale for fællesspisningen.
Hjemmepleje
I en tryghedsbolig kan du også få støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Hjælpen vil blive leveret af personalet i tryghedsboligerne, som er en del af den kommunale hjemmepleje.
For at sikre dig en sammenhængende indsats vil personalet sammen med dig finde ud af, hvad du har behov for – og sammen vil I tilrettelægge hjælpen. Af samme grund har du i tryghedsboligerne ikke mulighed for at vælge en privat hjemmeplejeleverandør.
Du kan i en tryghedsbolig fortsat søge om fx hjælpemidler, madservice, vaskeordning, indkøbsordning m.fl. hos den lokale visitation.
Har du brug for anden hjælp, kan du tale med personalet, der kan hjælpe dig.