Mad og måltider på plejehjem
Mad og måltider er en vigtig del af hverdagen på et plejehjem. Derfor får du mad af høj kvalitet, der serveres i hyggelige rammer.
Måltiderne på plejehjem og midlertidige døgnophold i Københavns Kommune bliver mere klimavenlige frem mod 2025.
Vi vil fortsat arbejde med velsmag og kvalitet. Ligesom måltiderne stadig vil være lavet af mange økologiske råvarer og have madglæde i fokus.
Vi planlægger ugens menuer med både velkendte retter, som ældre er trygge ved, og med nye retter, som inspirerer og giver nye sanseoplevelser.
Mindre kød og flere bælgfrugter
Måltiderne bliver mere klimavenlige ved, at vi ændrer lidt i sammensætningen af råvarer og erstatter fx noget af kødet med flere bælgfrugter, så beboerne stadig får tilstrækkeligt protein i maden.
Der vil også være fokus på at servere sæsonens råvarer og mindske madspild.
Vores klimavenlige opskrifter er tilpasset, så de understøtter ældres ernæringsbehov – både når det gælder ældre med normal appetit og småtspisende.
Mad- og Måltidsstrategi
Vi arbejder sammen med de øvrige institutioner i kommunen for at nå målene i Mad- og Måltidsstrategien, som er:
- Maden skal give den rette ernæring og styrke sundheden
- Velsmag, kvalitet og madglæde skal være i højsædet
- 90 procent af råvarerne skal være økologiske, og køkkenerne skal have Det Økologiske Spisemærke i guld
- Klimaaftrykket fra fødevarer skal reduceres med 25 procent inden 2025
- Madspildet skal mindskes
- Sociale fællesskaber og madkultur skal styrkes.