Københavns Kommune

Profilplejehjem

Københavns Kommune har 9 profilplejehjem, der giver mulighed for fællesskaber mellem beboere med de samme interesser.

Københavns Kommunes profilplejehjem er med til at forebygge ensomhed og skaber flere valgmuligheder for københavnere, der flytter på plejehjem.

Samtidig er profilplejehjemmene med til at imødekomme beboernes individuelle behov og interesser i endnu højere grad end tidligere – og skaber fællesskaber mellem beboere, som har de samme interesser.

De 9 profiler

Vis alle

Fag og håndværk – Håndværkerforeningens Plejehjem

Håndværkerforeningens Plejehjem i Emdrup har fokus på fag og håndværk. Plejehjemmet fokuserer på beboernes arbejdsliv og fag og den betydning arbejdsliv og fag har for beboernes identitet og livskvalitet.

Besøg Håndværkerforeningens Plejehjems hjemmeside

Kunst og kultur – Ørestad Plejecenter

Ørestad Plejecenter på Amager har fokus på kunst og kultur. Du kan derfor se, høre og opleve kunst og kultur i hverdagen, og du har mulighed for selv at udfolde dig kunstnerisk.

Besøg Ørestad Plejecenters hjemmeside

LGBT+ – Slottet

Slottet i De Gamles By på Nørrebro har fokus på LGBT+ (bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner+). På Slottet kan LGBT+-personer føle sig trygge og dele interesser med de andre beboere både med og uden LGBT+-baggrund.

Besøg Slottets hjemmeside

Mad – Rundskuedagens Plejecenter

Rundskuedagens Plejecenter på Vesterbro har fokus på mad. Plejehjemmet har fx temamiddage, ture ud af huset til fx økologiske landbrug og gartnerier. Derudover viser plejehjemmet film og programmer med fokus på mad, fx Babettes gæstebud og Spise med Price.

Besøg Rundskuedagens Plejecenters hjemmeside

Mangfoldighed – Peder Lykke Centret

Peder Lykke Centret på Amager er et plejehjem med fokus på mangfoldighed. Her bor mennesker sammen på tværs af etnicitet, kultur og sprog. Peder Lykke Centret henvender sig til borgere af enhver etnisk herkomst.

Besøg Peder Lykke Centres hjemmeside

Musik – Sølund

Plejecenter Sølund på Nørrebro har fokus på musik. Plejehjemmet har fx en musikcafé og arbejder med mange forskellige former for musik, fx musikture, fællessang, rytmik og sanglege med børn.

Besøg Sølunds hjemmeside

Natur og biodiversitet – Ryholtgård

Ryholtgård i Hellerup tæt på Østerbro har fokus på natur og biodiversitet. Her er naturen en del af dagligdagen og fællesskabet uanset årstiden. Plejehjemmet har både fokus på at få det bedste ud af den omkringliggende natur og på at invitere naturen med indenfor.

Besøg Ryholtgårds hjemmeside

Sport og leg – Hørgården

Plejecentret Hørgården på Amager har fokus på sport og leg. Plejehjemmet arrangerer sportslige begivenheder, spil og konkurrencer og arrangerer lege, fra dengang beboerne var børn.

Besøg Hørgårdens hjemmeside

Udeliv og dyr – Bonderupgård

Plejecentret Bonderupgård i Vanløse har fokus på udeliv og dyr. Plejehjemmet har kanariefugle, undulater, høns, papegøjer, kaniner, marsvin og hunde. Derudover har plejehjemmet også en sansehave med springvand, drivhus, urte-, grøntsags- og blomsterbede, som beboerne kan være med til at passe.

Besøg Bonderupgårds hjemmeside