Københavns Kommune

Om Aalholmhjemmet

Vi er et demenscenter i Valby og har både plejeboliger til borgere med demens og et aktivitetscenter for borgere med demens, som bor i eget hjem.

Aalholmhjemmet blev oprettet i 1971 af Aalholm Sogns Menighedspleje. Plejehjemmet er siden blevet renoveret og åbnede i 2004 som et kommunalt plejehjem for beboere med demens. Vi er et af Københavns Kommunes demenscentre.

På Aalholmhjemmet arbejder vi ud fra følgende målsætning: 

"Alle med tilknytning til Aalholmhjemmet er sammen om at skabe et rummeligt hjem, hvor vi i hverdagen lægger vægt på forståelse, sammenhæng, tryghed, sikkerhed og frihed til at vælge".

I hverdagen betyder det blandt andet, at vi arbejder med personcentreret omsorg. Det vil sige, at vi har fokus på, at du kan blive ved med at være en hel person, selvom du har demens.

Alle har noget at bidrage med

Vi tager udgangspunkt i dit liv og i den, du er bag demenssygdommen.

Vi forsøger derfor at koble din dagligdag til dit tidligere liv, da det kan være en måde at finde frem til dine ønsker og ressourcer samt til at skabe en genkendelig og struktureret hverdag. 

Vi mener, at alle har noget at bidrage med, uanset hvordan de har det fysisk eller psykisk. Vi lægger derfor vægt på, at du bidrager til fællesskabet med det, du kan, og det du har lyst til.

Vi tror også på, at kvaliteten, af den omsorg og pleje du får, har stor indflydelse på, hvordan din sygdom udvikler sig. Vi gør derfor vores bedste for at give dig en så god pleje og omsorg som muligt.

 

Mere om os

Vis alle

Samarbejde med pårørende

På Aalholmhjemmet ønsker vi, at dit liv er i overensstemmelse med – og i forlængelse af – dit tidligere liv.

Vi vil derfor rigtig gerne samarbejde med dine pårørende, som kender dig og dit liv.

Det er vores mål, at vi sammen kan skabe de bedste rammer for, at du kan leve det liv, du gerne vil leve.