Københavns Kommune

Hverdagen i Kastanjehusene

I Kastanjehusene samarbejder vi med forskellige organisationer, så der er mange forskellige aktiviteter i hverdagen.

I Kastanjehusene er der tilknyttet én eller flere kultur- og aktivitetsmedarbejdere (KAI'er) til hver af Kastanjehusenes tre bygninger.

KAI'ernes mål er, at aktiviteterne skal understøtte din livskvalitet. Vi lytter derfor altid til, hvilke aktiviteter du har lyst til at lave.

Vi tilbyder mange forskellige aktiviteter, fx samtalesaloner, erindringsdans, foredrag, kor, quiz, kagebagning samt busture til fx ZOO, Langelinie, landskampe i Parken og sejlture på Roskilde Fjord.

Kastanjehusene har et årshjul med mærkedage, hvor vi laver forskellige sociale aktiviteter.

Vi fejrer højtider både i de små fællesskaber på etagerne, i vores aktivitetslokaler og i vores store fælleslokale Oasen. Vi vil også gerne fejre dig med lagkage på etagen, når du har fødselsdag. Du har også mulighed for at låne et lokale, hvis du vil holde fest.

Samarbejde giver endnu flere aktiviteter

Vi samarbejder med mange institutioner og organisationer for at kunne møde så mange af vores beboeres behov og ønsker for aktiviteter som muligt.

I øjeblikket samarbejder vi med de andre plejehjem i De Gamles By (Møllehuset, Klarahus og Slottet), Cykling Uden Alder, Læseforeningen, De Gamles Bys Kirke, Elderlearn, Ældre Sagen, Erindringsdans og Salaam Film & Dialog.

Vi indgår løbende nye samarbejder.

Fællesarealer

Kastanjehusene består af tre hyggelige, gamle bygninger med egen terrasse og havemøbler, som støder op til vores haver, som blev renoveret i 2017. Haverne er udformet med henblik på at stimulere beboernes sanser.

I hver bygning er der 30 boliger fordelt på tre etager. Alle etager har fælleskøkken, spisestue og opholdsstue. 

Kastanjehusene har flere aktivitetsrum, som vi blandt andet bruger til forskellige arrangementer.

Et af vores aktivitetsrum har et lille bibliotek og et kreativt værksted med høvlebænk og sy-hjørne.

Vores største aktivitetsrum kalder vi Oasen. Her tilbyder vores fysioterapeut både individuel træning og holdtræning. Det er også her, vi afholder større arrangementer.

Billede
Hjemmebagt chokoladeroulade, der bliver skåret i skiver af ældre person.
I Kastanjehusene har vi mange aktiviteter både i og ude af huset, bl.a. kagebagning, hvor vi sammen bager lækre kager.