Københavns Kommune

Om Langgadehus

Langgadehus er et selvejende plejehjem i Valby med 72 beboere. Vi ligger tæt på grønne omgivelser som Søndermarken og Valbyparken.

Langgadehus er et moderne selvejende plejehjem, som åbnede i 2011.

Vi har 72 beboere, som bor fordelt på tre afdelinger. Hver afdeling har to spise- og dagligstuer med udgang til enten terrasse eller altan.

Langgadehus er bygget sammen med 55 familieboliger og ligger i hjertet af Valby, hvor der er gode muligheder for shopping, cafébesøg, kulturelle oplevelser og offentlig transport.

Vores værdigrundlag består af de værdier, vi udviser over for til dig og dine pårørende:

  • Vi er imødekommende 
  • Vi er der for hinanden 
  • Vi tager ansvar 
  • Vi er nytænkende – et hus i bevægelse.

Vores vision er, at du kan mærke vores værdier i den måde, vi møder dig på, samt i den omsorg og pleje, du får.

Vi ønsker, at du ser Langgadehus som dit hjem med mulighed for den støtte, som er vigtig for din livskvalitet. Livskvalitet er forskellig fra menneske til menneske, derfor tilpasser vi vores støtte, omsorg og pleje til dit behov og dine ønsker.

Vores kerneopgave er gennem pleje, omsorg, rehabilitering, aktiviteter og sundhedsfremme at skabe rammer for vores beboere, så de kan leve et liv med høj livskvalitet og få en værdig afslutning på livet. Vi løser kerneopgaven inden for de rammer og vilkår, vi er givet.

Mere om os

Vis alle

Bestyrelsen

Som selvejende institution har Langgadehus en bestyrelse.

Bestyrelsen består af fem valgte medlemmer, som har interesse for Langgadehus og tilknytning til Valby. Bestyrelsens medlemmer vælges for to år ad gangen. 

Bestyrelsen har sin baggrund i Plejehjems Kommissionen af 1965, som i 2015 sluttede sig sammen med andre selvejende plejehjem og nu kaldes Selvejenetværket.

Læs mere om Selvejenetværket (selvejenetvaerket.dk)

Medlemmer af bestyrelsen

Langgadehus’ bestyrelsen består af:

  • Formand Erik Vinding
  • Næstformand Birgit Skov
  • Medlem Edel Vesterlund
  • Medlem Karin Voetmann
  • Medlem Trine Madsen.

Langgadehus’ forstander, Charlotte Jensen, og medarbejder Birgit Jacobsen deltager i bestyrelsens møder.

Hilsen fra forstander

Kære kommende beboer, pårørende og frivillig 

Velkommen til Langgadehus – vi glæder os til at tage imod dig i vores dejlige hus. 

Vi er et plejecenter der lægger stor vægt på faglighed, ligesom vi værner om de værdier vi har skabt i fællesskab- at være imødekommende, tage ansvar, være der for hinanden og tænke nyt. 

Ligeledes arbejder vi ud fra værdier som tillid, åbenhed og ordentlighed, hvorfor vi altid står klar til at tale med såvel vores beboere som pårørende om de udfordringer, store som små, der kan komme i hverdagen. 

Som Forstander på Langgadehus står min dør næsten altid åben, eller jeg kan kontaktes på mail eller telefon, til en snak om det i måtte have på hjertet. 

Hjertelig velkommen til Langgadehus. 

Rikke Merije Saini Lefevre
Forstander Langgadehus 

Samarbejde med pårørende

Hos Langgadehus vil vi meget gerne samarbejde med dine pårørende. 

Dine pårørende kender dig og det liv, du hidtil har levet. De kan derfor være med til at sikre, at du fortsat kan leve det liv, du ønsker. 

Vi afholder et velkomstmøde for alle nye beboere og pårørende samt en indflytningssamtale i hver afdeling.  

Dine pårørende er altid velkomne til at komme på besøg, spise med eller deltage i eller arrangere aktiviteter på plejehjemmet. 

I øjeblikket har vi to pårørende, som holder sangeftermiddage for alle beboere. Vi holder også temaeftermiddage for pårørende om fx demens. 

Vi ønsker en åben dialog med dig og dine pårørende, og vi giver gerne plads til jeres undren og spørgsmål, så vi kan afstemme forventninger og undgå misforståelser.  

Derudover har vi et stort bruger- og pårørenderåd, hvor beboere og pårørende kan få indflydelse på hverdagen på Langgadehus.

Beboerdemokrat, beboer- og pårørenderåd

Langgadehus er dit og de andre beboeres hjem.

Du, de andre beboere og dine pårørende har derfor mulighed for at få indflydelse på hverdagen og det fælles liv, der leves på plejehjemmet. Det kan fx være hverdagens aktiviteter, maden eller den pleje og omsorg, du får. 

Vi opfordrer til, at du altid taler med medarbejderne om dine ønsker og behov i hverdagen, så vi kan tilrettelægge vores arbejde, så det passer bedst til dig og de andre beboere.

På Langgadehus holder vi velkomstmøder, kvartalsmøder, madmøder og bruger- og pårørendemøder, hvor du kan få indflydelse på hverdagen på plejehjemmet.

Beboer-og pårørenderåd

I vores bruger- og pårørenderåd kan du få indflydelse på hverdagen på Langgadehus.

Bruger-pårørenderådet består af følgende personer:

Afdeling 1

Beboere: Annie Hansen og Esther Pedersen

Pårørende: Poula Andersen

Afdeling 2

Beboere: Agnes Andersen

Afdeling 3

Beboere: Birgitte Vind og Kirsten Müller

Pårørende: Grethe Brandt

Medarbejderrepræsentant

Emilie Nielsen

Bestyrelsesrepræsentant

Edel Vesterlund

Forstander

Charlotte Jensen