Københavns Kommune

Hverdagen i Pilehuset

I Pilehuset kan du blandt andet handle i Pilestrædet og Dronningens Tværgade i kælderen, tage med på tur ud af huset og deltage i vores mange årlige fester.

Vi ønsker, du skal have en meningsfuld tilværelse, hvor du deltager i de aktiviteter og opgaver, du kan.

I kælderen under Pilehuset har vi Pilestrædet og Dronningens Tværgade, som er gader med butikker. Fx kan du hente friskmalet kaffe i Fru Hansens kælder. Du kan også besøge Rottehullet, Schous sæbehus, byttecentralen, vaskeriet og det lille gule museum. 

Vi går sammen ned i kælderen og handler de ting, vi skal bruge i hverdagslivet, fx kaffe, pålægget til frokosten og toiletartikler.

Butikkerne har åbent alle dage mellem 11-12. Du er velkommen til at gå ned i gaden med dine pårørende udenfor åbningstid. 

Du kan desuden låne vores konditori La Glace, når du har fødselsdag. La Glace er en butik i kælderen.

Ud over Pilestrædet har vi mange andre aktiviteter i hverdagen.

Musik, banko, udeliv og meget mere

Vi har ansat en musiker i huset, som går rundt og spiller og synger med beboerne på de forskellige enheder. Du kan fx også svømme, ride, synge i kor, se film, spille banko, danse, tage på restaurant og komme til gudstjeneste.

Vi kører også gerne en tur ud i det blå i vores fire minibusser eller på vores duocykler. I Pilehuset har vi også en intern tv-kanal, hvor vi sender informationer til dig og de andre beboere.

Vi bruger også vores mange dejlige udendørsarealer til at lave aktiviteter eller slappe af sammen.

Vi planter fx blomster, plukker krydderurter, drikker kaffe eller griller vores mad en varm sommerdag. Vi bruger også havens springvand, herregårdsgynge og en trappebro til at vedligeholde sanser, muskulatur og balance.

I vores baghave har vi bærbuske, krydderurter, et lille orangeri og en iskiosk.

Årlige aktiviteter

Vi har også en række aktiviteter, som vi laver hvert år.

Vi holder blandt andet sommerfestival over tre dage, julemarked, allehelgensaften, karneval, Tour de Bystævneparken, sankthans og nytårsfest med fyrværkeri.

Vi tilbyder desuden hvert år en udlandsrejse til Tenerife eller Gran Canaria. Du betaler for din egen billet.

Fællesarealer

Hver enhed i Pilehuset har et fælles køkken-alrum og en opholdsstue, som beboerne kan bruge frit. Alle enheder har adgang til terrasser eller vores have.

Langs vinduerne i vores fællesarealer har vi desuden et stort fuglebur. Du kan se fuglene, både når du er indenfor og udenfor. 

Pilehuset har også et træningslokale, et udendørs jacuzzi/spa, solarium og et wellnessbad. Vi har også en stor sal, som vi kalder spisestuen, hvor vi blandt andet holder større arrangementer. 

Billede
Lang gang indrettet som gammel handelsgade med caféstole og bord, rød postkasse, vejstriber på gulvet og butiksfacader malet på væggen.
I kælderen under Pilehuset har vi Pilestrædet og Dronningens Tværgade, som er gader med butikker.
Billede
Stort cirkustelt slået op på et grønt græsareal. Der er også en isbil, mange mennesker, parkerede cykler og et loppemarked.
Pilehuset holder hvert år en sommerfestival, der strækker sig over tre dage.