Københavns Kommune

Måltider på Dronning Ingrids Hjem

Vi har fokus på friske, økologiske fødevarer, og planlægger så vidt muligt menuen ud fra de ønsker, du og de andre beboere har.

På Dronning Ingrids Hjem har vi vores eget køkken med syv ansatte: to ernæringsassistenter, en slagter, en bager, en medhjælper og to kokke. 

Vi lægger vægt på at anvende flest mulige friske råvarer, og vi forarbejder selv mest muligt fra bunden. For eksempel kan du nyde godt af hjemmelavet knækbrød, husets egne marmelader og hjemmerøget fisk.

Vi laver også vores egen rullepølse, bager vores eget brød, og vi sylter alt selv. Vi bruger sæsonens friske råvarer og henter friske krydderurter ind fra vores egen have. Vi har desuden vores eget komposteringssystem i haven, så overskydende mad ikke går til spilde.

Vi opfylder kravene fra Københavns Kommune og serverer altid 90 procent økologiske fødevarer. 

Planlægger menuen ud fra dine og de andre beboeres ønsker

Hver uge holder vi madmøde, hvor vi blandt andet planlægger næste uges menu og taler om, hvordan maden er, om vi skal vægte noget andet, end det vi gør. Vi planlægger så vidt muligt menuen ud fra de ønsker, du og de andre beboere har.

Når du har fødselsdag, bestiller personalet en lagkage til den gruppe, du bor i. Personalet dækker også fødselsdagsbord, og du kan ønske din livret som dagens menu. 

På Dronning Ingrids Hjem gør vi måltidet til en oplevelse, og vi ser måltidet som en oplagt mulighed for at skabe hygge og socialt samvær.

Du vælger dog selv, om du vil spise i fællesstuen med de andre beboere eller i din egen bolig.

Vi serverer varm mad til middag, og pålæg og ofte lun ret til aften. Hvis du har særlige ønsker eller behov i forhold til mad, kan du altid tale med køkkenet om det.

Billede
Tallerken med højtbelagt smørrebrød med fiskefilet, rejer, asparges, dild og tomater.
Vi planlægger så vidt muligt menuen ud fra de ønsker, du og de andre beboere har.