Københavns Kommune

Måltider på Bispebjerghjemmet

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Vores køkkenmedarbejdere laver mad af friske og hovedsageligt økologiske råvarer.

Vi serverer alt fra frikadeller og tarteletter til marokkanske gryderetter. Vi laver klassikere, der er grønnere og mere klimavenlige, og som er genkendelige og velsmagende.

Forslag til menuen er velkomne

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese ønskerne.

En gang om måneden holder vores økonoma møde i caféen for alle interesserede beboere. På mødet har du mulighed for at komme med forslag til menuen.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil spise din mad i din egen bolig.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af havregrød, ymer, friskt hjemmebagt brød marmelade, ost mv.

Frokosten består blandt andet af dagens varme måltid, som er alt fra danske frikadeller, grønnere tarteletter til marokkanske gryderetter med friske krydderurter.

Aftensmaden består af smurt smørbrød og en lun ret som fx suppe eller tærte mv.

Mellemmåltider

Vi serverer forskellige mellemmåltider i løbet af dagen. Mellemmåltiderne kan fx være eftermiddagskage, grød, fromager, ost og kiks eller varm kakao med flødeskum.

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: Vand, mælk, kaffe og te.

Hvis du ønsker øl, sodavand eller vin, skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Vi har mange forskellige aktiviteter året rundt, hvor maden er i centrum. Fx påskefrokost, Sankt Hansfest, efterårsfest og julefrokoster samt husets fødselsdag, hvor vi spiser lækker mad sammen.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi, tilbydes, når en læge har anbefalet det. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det også muligt at få det.