Københavns Kommune

Om Egebo

Egebo er et kommunalt plejehjem, der ligger i smukke Bystævneparken i gåafstand til Husum Torv.

Egebo er et kommunalt plejehjem, hvor der bor 117 beboere. Plejehjemmets boliger er fordelt i otte grupper med 12-15 boliger i hver gruppe.

Plejehjemmet er lyst og velholdt med store fælleslokaler og en dejlig atriumgård.

Egebo ligger i gåafstand til Husum Torv, hvor der er gode muligheder for offentlig transport og indkøb.

På Egebo arbejder vi ud fra Københavns Kommunes ældrepolitik, som understreger, at du skal have frihed til at leve det liv, du selv ønsker.

Vi lægger især vægt på politikkens vision ’tryghed’, da vi er meget bevidste om, at du sætter din lid til os, når du flytter ind på Egebo.

Vi gør derfor vores bedste for, at du skal føle dig tryg og ligeværdig i forhold til både medarbejderne og de andre beboere. 

Vi giver dig den støtte og omsorg, du har brug for, med afsæt i hvad der giver livskvalitet for dig. Vi tror på, at vi som mennesker har mange ressourcer, også når vi er blevet ældre.

Derfor er det vigtigt for os, at du bruger dine evner og ressourcer i hverdagen.

Mere om os

Vis alle

Hilsen fra forstander

Velkommen til Egebo! 

På Egebo bliver du budt velkommen med blandt andet en indflytningssamtale, hvor vi får klarlagt, hvad du har været vant til, og hvad du forventer dig af livet her hos os. 

Vi ved, at det er en omvæltning for de fleste mennesker at flytte på plejehjem. Derfor gør vi meget ud af at gøre overgangen så nænsom som muligt. 

Som i enhver familie drejer det sig om hygge og nærvær, men også om retten til at være sig selv. Bliver vi opfattet som en slags familie, har vi gjort det godt. 

Vi kan også tilbyde en bred vifte af underholdende aktiviteter, hvor du kan møde andre beboere. Men du vælger selvfølgelig selv, hvornår du vil nyde tilværelsen i fred og ro.  

Egebos medarbejdere er veluddannede, og de ved, at du har krav på både omsorg og ikke mindst respekt, så du føler, at du er herre i eget hus.  

Som leder af Egebo er det blandt min opgave at sikre, at du trives bedst muligt. 

Det har at gøre med livskvalitet, som jo kan være meget forskellig, alt efter hvem man er. Det fornemmer vi hurtigt. 

Nogle er aktive og vil leve sundt. De får deres behov dækket både kostmæssigt og på flere andre måder. Men sundhed går også ud på at finde ud af, hvad du har det godt med. Det kan være noget helt andet, og det er så din livskvalitet. Det finder vi sammen ud af - for livet er her og nu. 

Vi vil være glade for at kunne byde dig velkommen på Egebo. 

Anne Mayo 

Forstander på Egebo 

Samarbejde med pårørende

På Egebo vil vi meget gerne samarbejde med dine pårørende.

Dine pårørende kender dig og det liv, du hidtil har levet. De kan derfor være med til at sikre, at du fortsat kan leve det liv, du ønsker. 

Vi lægger vægt på medbestemmelse

På Egebo lægger vi også vægt på at involvere dig i din hverdag. Det gør vi blandt andet ved at tale med dig om, hvilke aktiviteter du har lyst til at deltage i. 

Vi holder desuden møder fire gange om året i hver af Egebos otte bo-grupper.

På møderne taler vi om den fælles hverdag på Egebo, fx måltiderne, aktiviteterne og nye tiltag på plejehjemmet. Vi oplyser også om tilsyn og brugerundersøgelser. Dine pårørende er velkomne til at deltage i møderne. 

På Egebo har vi et lille slogan, som vi hver dag holder os for øje:

"Egebo er et godt sted at blive gammel".