Københavns Kommune

Hverdagen på Håndværkerforeningens Plejehjem

Vi driver plejehjem efter filosofien 'aktiv hele livet', og du har derfor mange muligheder for at være aktiv.

Vi tilbyder en lang række forskellige aktiviteter, som du kan deltage i, fx banko, sang, billard, kortspil, højtlæsning, dans, stolegymnastik og biograf.

Som beboer har du også mulighed for at få fysioterapi, komme til gudstjeneste eller cykle ture i vores dobbeltcykel eller rickshawcykel.

Vores 30 frivillige fra Håndværkerforeningen arrangerer desuden aktiviteter, underholdning og foredrag om specifikke håndværk og håndværkets betydning for deres liv.

Udflugter og fester

Vi tager også på udflugt i vores egen bus til steder, som de beboere, der er med, ønsker. Vi tager fx på stranden eller til havnen, til Indre By, ud at drikke kaffe, spiser en is eller tager på ture i skoven med madkurv.

Vi holder mange fester, fx nytårskur, fastelavnsfest, forårsfest, sankthans med bål i haven, plejehjemmets fødselsdag/sommerfest med helstegt gris, oktoberfest, julefest og juleforberedelser.

Fællesarealer

Hver afdeling har fælles opholds- og spisestue med tv og radio. Der er desuden havestuer på alle afdelinger. 

Derudover har vi en stor festsal med projektor og lydanlæg, så vi kan vise film og spille op til dans.

Vi har også et træningslokale, et varmtvandsbassin, vores Aktivitetslokale og Olgas stue, som er indrettet med ældre hyggelige møbler.

Udenfor har vi en dejlig lukket have med en pavillon, et kolonihavehus samt høns og krydderurter.

Billede
Pudshøvl i træ med patina.
Håndværkerforeningen har rigtig mange frivillige, som tilbyder dig og de andre beboere ekstra hjælp til at deltage i aktiviteter. 
Billede
Hund af racen fransk bulldog ved vandkanten på en strand. Hunden er lys i pelsen med mørk snude.
På Håndværkerforeningens Plejehjem kommer den franske bulldog Mogens tit på besøg. Vi har også et fast indslag i vores magasin, Bindeleddet, hvor Mogens fortæller om sit liv på plejehjemmet.