Københavns Kommune

Måltider i Huset William

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Vores køkkenmedarbejdere laver mad af friske og hovedsageligt økologiske råvarer.

Vi serverer alt fra frikadeller og tarteletter til gryderetter og retter fra andre lande. Vi producerer traditionelle danske retter, som har fået et grønnere og mere klimavenlig islæt, men som er genkendelige og velsmagende.

Forslag til menuen er velkomne

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese ønskerne.

Ved fødselsdage har du mulighed for at få indflydelse på dagens varme måltid og kagen til kaffen. Skal det være kringle, lagkage eller noget helt tredje? Det aftaler du med køkkenet.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil tage maden med til din egen bolig.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af hjemmebagt franskbrød, rugbrød, marmelade og yoghurt. Du kan også bestille havregrød. Søndage og helligdage serverer vi juice, rundstykker og wienerbrød.

Frokosten består af en varm hovedret og enten en forret eller dessert

Aftensmaden består af smørrebrød, som køkkenet smører. Vi serverer pynten ved siden af, så du selv kan lægge pynt på.

Mellemmåltider

Vi serverer mellemmåltider, fx kage.

Vi tilbyder også fx proteindrik, grøntsagsstænger eller andet, du har behov for ernæringsmæssigt.

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: Mælk, vand, saft på varme dage og juice på søndage/helligdage. Du kan også få kaffe/te til morgenmad og om eftermiddagen.

Hvis du ønsker øl, vand, eller vin, skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Når du har fødselsdag, kan du selv på indflydelse på, hvad hovedretten skal bestå af. Du aftaler også med køkkenet, om vi skal servere kringle, lagkage eller noget helt tredje.

Til fester og større arrangementer kan pårørende tilmelde sig mod betaling. I særlige tilfælde er der brugerbetaling for beboerne. Pris og tilmeldingsfrist fremgår af særopslag.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi, tilbydes, når en læge har anbefalet det. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det også muligt at få det.