Københavns Kommune

Om Møllehuset

Møllehuset er et kommunalt plejehjem, der ligger i De Gamles By på Nørrebro.

Møllehuset har 79 boliger fordelt på fire etager. På hver etage har vi også boliger til par og fælles opholdsrum.

Møllehuset ligger i det stemningsfyldte område De Gamles By på Nørrebro, hvor der er masser af grønne områder, legeplads og dyr, fx geder, høns og kaniner. Der ligger også en kirke og et orangeri, hvor du kan nyde en kop kaffe og se på fugle.

Vi bor tæt på offentlig transport og gode muligheder for indkøb.

Møllehuset er et hus i bevægelse, hvor kreative tanker og løsninger giver mulighed for, at beboerne kan udfolde sig bedst muligt. Vores mål er, at alle skal føle sig værdifulde.

Vi ønsker at give beboerne de bedste rammer for deres tilværelse. Derfor forsøger vi at skabe en meningsfuld hverdag, som bygger på den enkelte beboers ønsker og behov.

I Møllehuset har vi beboermøder fast hver fjerde uge på de fire etager. På møderne diskuterer beboerne forskellige temaer, som har betydning for livet og hverdagen i Møllehuset.

Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang, hvor vi bestræber os på at være ordentlige til hver en tid og i alt, hvad vi gør. Vi arbejder også rehabiliterende, hvilket betyder, at vi støtter og træner den enkelte i selv at klare dagens gøremål. 

Derudover arbejder vi ud fra Københavns Kommunes ældrepolitik, som har tre pejlemærker: Frihed, tryghed og fællesskab. Det betyder blandt andet, at vi gør os umage med at tilbyde fællesskaber, selvbestemmelse og indhold i hverdagslivet på Møllehuset. Du skal have frihed til at leve det liv, du selv ønsker.

Mere om os

Vis alle

Hilsen fra forstander

Kære kommende beboer, pårørende og frivillige! 

Når man kommer ind i Møllehuset, skal man føle, at man træder ind et sted, hvor man er velkommen, inviteret indenfor og inkluderet. I Møllehuset skal hver beboer kunne udfolde sit liv, forfølge sine interesser og lære noget. 

Når man mister evnen til at klare sig selv, er det ikke et udtryk for, at man er blevet væk som menneske. I vores arbejde skal vi hjælpe med at skabe plads til det menneske, der var engang - og stadig er. 

Vi skal finde rum til at fylde hverdagen med noget meningsfuldt, også udover hverdagens pleje og omsorg. 

I Møllehuset skal den enkelte beboer føle sig sikker og tryg og derfor fri til at gøre det, der betyder noget. 

Velkommen til Møllehuset! 

Iben Alsholm 

Forstander i Møllehuset 

Samarbejde med pårørende

I Møllehuset vil vi meget gerne samarbejde med dine pårørende.

Dine pårørende kender dig og det liv, du hidtil har levet. De kan derfor være med til at sikre, at du fortsat kan leve det liv, du ønsker. 

Indflydelse og selvbestemmelse

Møllehuset er dit og de andre beboeres hjem. Du, de andre beboere og dine pårørende har derfor mulighed for at få indflydelse på hverdagen og det fælles liv, der leves på plejehjemmet.

Vi opfordrer til, at du altid taler med Møllehusets medarbejdere om dine ønsker og behov i hverdagen, så vi kan tilrettelægge vores arbejde, så det passer bedst til dig og de andre beboere.

På vores fire etager har vi beboermøder helt fast hver fjerde uge.

Hver fjerde uge har vi også vores faste begivenhed, som vi kalder 'Fritid, fristelser og franskbrød'. Her drøfter mindst otte beboere og repræsentanter fra ledelsen idéer og ønsker om underholdning, aktivitetstilbud, musikalske indslag og den tilhørende forplejning. Derefter fører vi ønskerne ud i livet – en måned ad gangen.

To gange om året bliver alle beboere tilbudt en dialogsamtale. Her kigger vi sammen grundigt på, om dine ønsker og behov er aftalt og nedskrevet, så hverdagen bliver så tilfredsstillende og god som mulig.