Københavns Kommune

Måltider i Møllehuset

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Vores køkkenmedarbejdere laver mad af friske og hovedsageligt økologiske råvarer.

Vi serverer alt fra frikadeller og tarteletter til marokkanske gryderetter og hjemmelavet pizza. Vi laver klassikere, der er grønnere og mere klimavenlige, og som er genkendelige og velsmagende. Derudover henter vi inspiration i andre verdenskøkkener.

Forslag til menuen er velkomne

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese ønskerne.

Hver måned afholder vi beboermøder på etagerne, og her har du mulighed for at komme med ønsker, idéer og tanker om og til menuen.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil spise din mad i din egen bolig.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af friskt hjemmebagt brød, ost, marmelade og yoghurt.

Frokosten består af både forskellige pålægstyper og rugbrød samt lune retter.

Aftensmaden består de fleste dage af en varm hovedret og enten en forret eller dessert.

Mellemmåltider

Vi serverer forskellige mellemmåltider i løbet af dagen.

Mellemmåltiderne kan fx være eftermiddagskage, hjemmelavet energidrik, ost og kiks, en is i varmen eller en kop varm kakao med flødeskum i kulden.

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: vand, mælk, kaffe og te.

Hvis du ønsker øl, vand, saft eller vin, skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Årets mange højdepunkter som påske, Sankt Hans og julen fejrer vi ved at spise lækker mad sammen – ofte i vores Cafe Smilet.

I sommerhalvåret holder vi jævnligt arrangementer i vores haver. Her disker vi op med de drinks og snacks, som vores beboerpanel beslutter på vores månedlige aktivitetsmøder.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi, tilbydes, når en læge har anbefalet det. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det også muligt at få det.