Københavns Kommune

Måltider på Ryholtgård

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Vores køkkenmedarbejdere laver mad af friske og hovedsageligt økologiske råvarer.

Vi serverer alt fra frikadeller og tarteletter til vegetariske gryderetter og hjemmelavet pizza. Vi laver klassikere, der er grønnere og mere klimavenlige, og som er genkendelige og velsmagende.

Forslag til menuen er velkomne

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese ønskerne.

Hver anden måned mødes køkken- og servicelederen med de beboere, der ønsker det til mad-og måltidsmøder, hvor ønsker og idéer til måltidet på Ryholtgård og menuer til højtider og festlige arrangementer drøftes.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil spise din mad i din egen bolig.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af hjemmebagt franskbrød, rugbrød, knækbrød, smør, ost, marmelade, cornflakes, havregryn, havregrød, øllebrød, yoghurt, kaffe, te og mælk.

Frokosten består af en varm hovedret og enten en forret eller dessert.

Aftensmaden består af smørrebrød, som selv smøres, lune retter og supper.

Mellemmåltider

Vi serverer forskellige mellemmåltider i løbet af dagen. Mellemmåltiderne kan fx være frugt, kage, boller, kiks eller knækbrød med fx ost.

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: Kaffe, te, mælk og vand.

Hvis du ønsker øl, sodavand, saft, juice eller vin, skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Vi holder hvert år en påskefrokost, en sommerfest, en høstfest og en julefrokost.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi, tilbydes, når en læge har anbefalet det. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det også muligt at få det.