Københavns Kommune

Måltider på Skjulhøjgård

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Skjulhøjgård har eget køkken, hvor vi laver lækker, velsmagende og alsidig mormormad fra bunden med et lille tvist.

Vi bruger sæsonens bedste råvarer, og vores mad er overvejende økologisk. Maden er ikke kun varieret, men selvfølgelig også ernæringsmæssig korrekt, så vi er med til at understøtte vores beboeres velvære og sundhed.

Menuen spænder vidt fra både frikadeller og kold kartoffelsalat til pizza med pommes frites.

Forslag til menuen er velkomne

Det er vigtigt for os at samarbejde med dig som beboer om, hvad du har lyst til at spise. Vi holder møder hvert kvartal, hvor vi både drøfter ønsker til maden og selvfølgelig også rammerne omkring måltidet.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil spise din mad i din egen bolig.

For mange er måltidet et af dagens højdepunkter og skal være en dejlig oplevelse.

Derfor gør vi meget ud af, at vores måltider sker i hyggelige og stemningsfulde rammer i vores fællesrum på hver etage. En måltidsvært, som er en medarbejder, sidder med og hjælper til at skabe en hyggelig og god stemning.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af grød, brød, ost, marmelade og mejeriprodukter. I weekenden er der mulighed for at få serveret et blødkogt æg. Søndagen fejrer vi med enten tebirkes eller wienerbrød.

Frokosten består af pålægsfade med tre forskellige slags pålæg, som vi vælger efter årstid, økologi og klimavenlighed.

Aftensmaden består af en varm hovedret og enten en forret eller dessert. Aftensmaden er ligeledes planlagt efter årstid, økologi og ikke mindst klimavenlighed.

Mellemmåltider

Vi serverer op til tre forskellige mellemmåltider i løbet af dagen. Det kan være kage, frisk frugt, kiks med ost, lidt sødt eller salt til ganen.

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: et glas mælk i forbindelse med hovedmåltidet og vand med citrus/lime. I weekenden serverer vi saft og ved særlige lejligheder øl/vand eller vin.

Ønsker du saftevand, øl, vand, eller vin derudover, skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Der kan være mange traditioner forbundet med måltider, og det gør vi meget ud af afspejle i vores menu. Både jul, nytår og påske fejrer vi på behørig vis.

Hvis en beboer har særlige ønsker til deres fødselsdag, så forsøger vi også at imødekomme dem.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi, tilbydes, når en læge har anbefalet det. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det også muligt at få det.

Billede
Tallerken anrettet med smørebrod som dyrlægens natmad, æg og tomat, flæskesteg og en ostemad.
På Skjulhøjgård har vi særligt fokus på at skabe gode måltider for alle vores beboere.