Om Slottet
Slottet er et kommunalt plejehjem, som blev bygget i 1901 og renoveret i 1994.
Plejehjemmet har 111 boliger fordelt på tre afdelinger, som er inddelt i mindre bo-grupper med 11-13 beboere. Til hver bo-gruppe hører en fælles spise- og dagligstue og et fælles køkken.
Slottet ligger i det stemningsfyldte grønne område De Gamles By på Indre Nørrebro, hvor der er gode muligheder for aktiviteter udendørs. Vi ligger tæt på offentlig transport og gode muligheder for indkøb.
På Slottet arbejder vi ud fra Københavns Kommunes ældrepolitik, hvor frihed, tryghed og fællesskab er centrale værdier. Vi bestræber os på at se det enkelte menneske med de ressourcer og værdier, det har med sig.
Samarbejdet mellem beboere og medarbejdere er vigtigt, for at alle kan føle tryghed og nærvær i dagligdagen.
Vi er nysgerrige efter at lære dig at kende, når du flytter ind på Slottet, så vi kan møde dig, dér hvor du er. Vores fokus på dig betyder, at vi er parat til at ændre vores vaner og gå nye veje, hvis det er det, der skal til for at møde dig.
Mere om os
Vis alle
Profilplejehjem med fokus på LGBT+
Slottet er et af Københavns Kommunes profilplejehjem. Slottets profil er LGBT+, hvilket betyder, at vi har særligt fokus på bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner+, men alle beboere er selvfølgelig velkomne.
På Slottet kan LGBT+-personer føle sig trygge og dele interesser med de andre beboere – både med og uden LGBT+-baggrund. Medarbejderne på Slottet er normkritiske. Det vil sige, at de er åbne og imødekommende over for dig, uanset hvordan du har valgt og ønsker at leve dit liv.
Som LBGT-plejehjem holder vi forskellige regnbue-stunder, hvor frivillige fra LGBT+-miljøet fx holder oplæg om deres liv eller inviterer til en snak om en bog eller film med et LGBT+-tema. Slottet deltager desuden i Pride-paraden og Pride-ugen hver sommer.
Alle på Slottet skal føle, at de kan være dem, de er
På Slottet vil vi gerne afspejle byens mangfoldighed, og vi værdsætter derfor også en stor mangfoldighed blandt vores beboere og medarbejdere.
Det er vigtigt for os, at alle på Slottet føler, at de har lov til at være den, de er – uanset alder, livshistorie, kønsidentitet og seksuel orientering. Vi ønsker, at det skal være trygt og let både at leve og arbejde på Slottet.
Vi er stolte af vores arbejde, uanset hvilken faggruppe vi tilhører, og vi yder vores bedste for at gøre det godt i samarbejde med dig som beboer og dine pårørende.
Vi er derfor også meget åbne over for kritik, da vi ved, at vi kan blive klogere og gøre det bedre sammen.
Et lille eventyr om Slottets navn
Slottet fik sit navn i 1994 af en ældre kvinde, som flyttede ind på plejehjemmet.
Plejehjemmet var lige blevet renoveret, og hver beboer havde fået eget tekøkken og badeværelse.
Da kvinden stod på dørtærsklen og kiggede ind i sin nye lejlighed, udbrød hun henrykt:
- Ih, hvis jeg havde vidst, at jeg sådan skulle til bal på Slottet, så havde jeg taget min fine kjole på!
Fra den dag kom plejehjemmet til at hedde Slottet, i stedet for Bygning S eller Sygehuset, som det tidligere havde heddet.
På Slottet er vi meget glade for denne lille historie, da den forpligter os til at værne om og bevare den begejstring og glæde, som den ældre dame gav udtryk for.
Hilsen fra forstander
Kære kommende beboere, pårørende, medarbejdere og frivillige!
Hjertelig velkommen på Slottet - uanset hvem du er, og hvilken baggrund du har.
Der er to uafvendelige begivenheder i ethvert menneskets liv: Den ene er vores fødsel, og den anden er vores død.
Som forstander er jeg meget bevidst om, at Slottet er et hjem, hvor mennesker kommer for at leve den sidste del af deres liv. Vi gør derfor vores bedste for, at beboerne føler sig trygge, hjemme og har en meningsfuld hverdag.
Som profilplejehjem for LGBT+ sætter Slottet fokus på tabuer ved at tale åbent om dem. Vi arbejder desuden fagligt og professionelt med LGBT+ samt ældre og seksualitet generelt.
Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogen spørgsmål.
Forstander på Slottet
Facebook og Instagram
Slottet er på Facebook og Instagram, hvor vi lægger videoer og billeder op fra hverdag og fest på plejehjemmet.
Samarbejde med pårørende
De fleste beboere ønsker, at vi samarbejder med deres pårørende, hvilket vi værdsætter og har gode erfaringer med.
Dine pårørende kender dig og det liv, du har levet, og kan derfor også være med til at finde ud af, hvordan du kan leve det liv, du ønsker.
Dine pårørende er altid velkomne til at komme på besøg, spise med eller deltage i eller arrangere aktiviteter på Slottet.
Vi holder også pårørendemøder uden beboere, da vi ved, det kan være vanskeligt at være pårørende. Under møderne kan pårørende udveksle erfaringer med hinanden.
Beboer- og pårørendemøder
Vi holder beboermøder flere gange om året i de bo-grupper, beboerne bor i.
På møderne diskuterer vi relevante emner, fx aktiviteter, højtider og udflugter, og personalet fortæller om, hvad der sker på Slottet.
Når der er brug for det, holder vi også et beboermøde på tværs af alle afdelinger.
Fire gange om året inviterer vi dine pårørende til møde, som handler om forskellige faglige eller eksistentielle temaer.