Københavns Kommune

Hverdagen på Sølund

Da vores profil er musik, har vi mange musikalske aktiviteter på Sølund, men der er også en masse andet at lave.

Nogle af vores mest populære aktiviteter er vores ugentlige fællessang, vores musikcafé og søndagscafé med levende musik. 

Vi bruger også musikken til at skabe relationer til lokalområdet ved fx at deltage i gadefesten Distortion, Vinterjazz og Copenhagen Blues Festival.

Derudover har vi vores helt eget husorkester, hvor beboere, der kan spille instrumenter, mødes og spiller sammen.

Vi har også wellness, herreklub, kreativt værksted, gymnastik og spiseklubber.

Derudover har vi en træningsafdeling, hvor du kan træne alene eller sammen med terapeuter et par gange om ugen. Hvis du træner alene, er det på eget ansvar.

Vi tager også gerne på udflugter i vores minibus og holder flere årlige fester med trerettersmenu og musikalsk underholdning. Derudover holder vi også arrangementer for lokalområdet, fx sankthans.

Som et af de eneste plejehjem, har vi vores egen præst. Præsten holder gudstjenester hver søndag og tilbyder samtaler og sjælesorg. 

Du og de andre beboere er altid meget velkomne til at komme med ønsker til nye aktiviteter. Når du flytter ind på Sølund, vil vi spørge ind til, hvilken musik og hvilke musikalske aktiviteter du godt kan lide, så vi kan målrette vores aktiviteter til dig.

Aktiviteter i Midtpunktet

Sølund har en kultur- og aktivitetsafdeling, som vi kalder Midtpunktet. 

Midtpunktet tilbyder hver dag forskellige aktiviteter, som tager udgangspunkt i dine og de andre beboeres ønsker og behov.

Vi har både lukkede gruppeaktiviteter, hvor du skal tilmelde dig, og hvor aktiviteterne er målrettet en bestemt gruppe beboere. Derudover har vi åbne aktiviteter, hvor alle beboere er velkomne.

Fællesarealer

På hver afdeling har vi fælles opholds- og spisestuer, som har udgang til altaner eller terrasser med udsigt over Sortedamssøen.

Vi har også en træningssal, et wellnessrum, en biograf og en festsal.

I stuen ligger vores dejlige café og køkken, Madam Blå, hvor beboere og gæster kan spise og hygge sig. I hallen foran caféen har vi desuden et flygel og en jukebox.

Udenfor har vi store grønne områder med bænke, buske og blomster. Vi har også udendørs træningsredskaber.

Husavis og aktivitetsplan

Sølund har en husavis, som udkommer én gang om måneden.

I avisen kan du se billeder af hverdagens aktiviteter og arrangementer og læse forskellige nyheder, fx om kommende arrangementer og portrætter af beboere. 

Avisen indeholder også faste klummer fra blandt andet vores musikterapeut, vores frivillige læsegruppe og Ældresagens herreklub 'Søløverne'.

I husavisen finder du også en oversigt over vigtige telefonnumre, vores aktivitetsplan og madplan.