Københavns Kommune

Om Sølund

Sølund er et kommunalt plejehjem på Nørrebro med udsigt til Sortedams Sø. Vi er et profilplejehjem med fokus på musik.

Sølund er et kommunalt plejehjem med 150 beboere, som bor fordelt på seks etager. Hver etage har en fælles opholds- og spisestue.

Sølund ligger lige ned til Søerne på Indre Nørrebro, og alle vores boliger har udsigt til Sortedams Sø. Vi har desuden en dejlig stor have og terrasse, hvor du kan slappe af og nyde vejret og udsigten.

Vi ligger tæt på Nørrebrogade og Tagensvej, hvor der er gode transport- og indkøbsmuligheder.

I slutningen af 2019 begynder byggeriet af et nyt plejehjem på Sølunds grund. Alle beboere bliver på Sølund, indtil de kan flytte ind på det nye plejehjem.

Vi er et profilplejehjem med fokus på musik. På Sølund er musikken en del af vores dna. Det er derfor vores mål, at du og de andre beboere lever livet for fuld musik – både helt bogstaveligt og i overført betydning. 

At leve for fuld musik betyder, at vi arbejder for, at du har en hverdag, der giver mening – og at du synes, du har grund til at stå op om morgenen. Derudover betyder det også, at vi hver dag indtænker musikken i både plejen, aktiviteterne og dagligdagen.

På Sølund møder du venlige og hjælpsomme medarbejdere, en god stemning ved morgenbordet og støtte og pleje af høj faglig kvalitet.

Vi er opmærksomme på, at en del beboere føler sig isolerede fra omverdenen, når de flytter på plejehjem, da de kan have svært ved at komme på gaden. Det er derfor vores mål at hjælpe dig til stadig at være en del af lokalsamfundet, selvom du bor på plejehjem.

Vi inviterer lokalsamfundet indenfor, fx når vi er officielle værter ved Distortion, sankthans, Vinterjazz, Kulturnatten, Copenhagen Blues Festival og Copenhagen Opera Festival. 

Mere om os

Vis alle

Ældrepolitik og visioner

Sølund arbejder desuden ud fra Københavns Kommunes ældrepolitik. Politikken har tre overordnede visioner: Frihed, tryghed og fællesskab.

Visionerne betyder blandt andet, at din hverdag på plejehjemmet skal være så fleksibel som mulig, og at du skal have frihed til at leve det liv, du ønsker. 

Facebook

Sølund er på Facebook, hvor vi ofte lægger videoer og billeder op fra dagligdagen og festlige lejligheder.

Besøg vores facebookside (facebook.com)

Samarbejde med pårørende

På Sølund ønsker vi, at du kan leve et liv, som er i overensstemmelse med det liv, du tidligere har levet.

Vi inviterer derfor dine pårørende til at samarbejde med os om at skabe et hjem med sammenhæng, udvikling og livsglæde, som de kender det fra dit tidligere liv.

Sølund har et bruger- og pårørenderåd, som arbejder med at varetage dine og de andre beboeres interesser i forhold til Sølunds værdier og visioner. Rådet har desuden fokus på at udvikle et godt forhold mellem personalet og dig og dine pårørende.