Praktisk information
Praktisk information
Din bolig på Nybodergården er dit eget hjem. Din familie og venner er derfor altid velkomne til at komme på besøg. De kan også spise med, hvis de betaler for det.
Du og dine gæster har mulighed for at låne et lokale eller bruge vores café.
Frisør
Hver onsdag har vi besøg af en frisør.
Du kan bestille tid hos frisøren på opslagstavlen, ved frisørsalonen eller ved selv at kontakte frisøren. Du kan finde frisørens telefonnummer i vores husavis.
Din kontaktperson kan også hjælpe dig med at bestille tid.
Fodterapeut
Vi har flere mobile fodterapeuter tilknyttet Nybodergården.
Du skal kontakte personalet, hvis du vil bestille en tid.
Det kan være en god idé at give en af dine pårørende en fuldmagt til fx at læse din Digitale Post, betale din regninger og lignende, hvis du ikke længere selv kan dette.
Hvis du er under værgemål, er det vigtigt, at din værge kontakter ledelsen på Nybodergården, allerede inden du flytter ind.
En bolig på Nybodergården er din egen bolig.
Du har derfor selv ansvar for at betale husleje, indskud, el, varme, licens m.m., og du medbringer dine egne møbler, billeder, lamper, tv, radio, gardiner osv.
Du skal også tage en dyne og en hovedpude med, som kan vaskes. Tag gerne et ekstra sæt med, hvis det er muligt. Der er plejeseng, sengebord og mulighed for loftlift.
Du står selv for at flytte ind i boligen, indrette den, hænge gardiner op m.m.
Du kan dog søge kommunen om hjælp til flytning, hvis du ikke har nogen pårørende, der kan hjælpe dig, eller hvis du ikke har råd til at betale for et flyttefirma.
Vi giver gerne en introduktion og en rundvisning til plejehjemmet, når du er flyttet ind.
Meld flytning
Du skal senest melde flytning til Folkeregistret fem dage efter, du er flyttet ind i din nye bolig.
Nybodergården vil gerne hjælpe dig med at melde flytning, hvis du ønsker det.
Vælg læge
Du kan vælge at beholde din egen læge, hvis ikke lægen ligger for langt væk fra Nybodergården.
Du kan også vælge en ny læge i nærheden eller den plejehjemslæge, der er tilknyttet Nybodergården.
Kontaktperson og indflytningssamtale
Når du flytter ind på Nybodergården, får du en kontaktperson.
Du aftaler sammen med din kontaktperson, hvilke hjælp og pleje du har brug for. Sammen udarbejder I din besøgsplan over, hvordan du ønsker din hverdag.
Afdelingssygeplejersken inviterer dig til en indflytningssamtale, når du har boet på plejehjemmet i to til fire uger. Samtalen handler om, hvordan det går, og om der er noget, du har brug for, at vi gør anderledes.
Dine pårørende er meget velkomne til at deltage i samtalen, hvis du ønsker det. Ofte deltager både vores fysioterapeut og ergoterapeut også i samtalen.
Velkomstmateriale til nye beboere
Du kan læse meget mere om indflytning og andre praktiske ting i vores velkomstfolder.
Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål.
Som beboer på Nybodergården får du et såkaldt 'klippekort', der giver dig ret til en halv times ekstra hjælp eller tid med en medarbejder hver uge.
Du bestemmer selv, hvordan du vil bruge den halve time.
Hos Nybodergården vil vi meget gerne samarbejde med dine pårørende.
Dine pårørende kender dig og det liv, du hidtil har levet. De kan derfor være med til at sikre, at du fortsat kan leve det liv, du ønsker.
Dine pårørende er altid velkomne til at komme på besøg, spise med eller deltage i eller arrangere aktiviteter på plejehjemmet.
Omsorgstandplejen har en klinik på Nybodergården.
Du kan bruge Omsorgstandplejen, hvis du fysisk eller psykisk ikke er i stand til at komme hen til en almindelig tandlæge.
Omsorgstandplejen vil sørge for, at dine tænder og proteser bliver undersøgt regelmæssigt og bliver behandlet, når du har brug for det.
Det kan være en god idé at lave et plejetestamente, et livstestamente og/eller et behandlingstestamente.
Plejetestamentet er vejledende og beskriver, hvordan du gerne vil leve dit liv, hvis du en dag ikke længere selv er i stand til at give udtryk for det.
Livs- og behandlingstestamenterne handler om dine ønsker for behandling for sygdom.
Hvis du har lavet et pleje-, livs- eller behandlingstestamente, er det en god idé at fortælle plejehjemmet om det, når du flytter ind.
På Nybodergården skal du betale husleje, el, vand og varme. Du har også mulighed for at købe en servicepakke, som blandt andet indeholder mad, vask rengøringsartikler osv.
Du er selv ansvarlig for at betale dine regninger. Vi vil dog gerne hjælpe dig med at tilmelde dine regninger til PBS, så betalingen foregår automatisk.
Du kan også få en konto plejehjemmet, hvor du kan indsætte og hæve penge i vores café. Dine pårørende kan også overføre penge til din konto via en almindelig bankoverførsel.
Nedenfor kan du læse om de udgifter, der er på Nybodergården.
Husleje
Huslejen på Nybodergården bliver udregnet ud fra dine indtægter og kommunens og boligselskabets udgifter til at drive plejehjemmet.
El, vand og varme er inkluderet i huslejen.
Din husleje reguleres hvert år, da dine indtægter og plejehjemmets udgifter kan ændre sig fra år til år.
Du kan ikke få boligstøtte til en bolig på Nybodergården, da din husleje allerede er udregnet ud fra dine indtægter.
Læs, hvordan huslejen bliver udregnet
Servicepakke
Nedenfor er en liste over de ydelser, vi tilbyder, som du selv skal betale for.
Det er frivilligt, om du vil købe ydelserne. Du skal blot være opmærksom på, at hvis du fravælger nogle af ydelserne, fx mad eller indkøb af toiletartikler, skal du selv stå for at lave mad og købe de ting, du skal bruge.
- Fuld dagskost (drikkevarer er inkluderet i prisen, undtagen kapselvarer) – eller varm hovedret, biret og to mellemmåltider
- Vask af privat tøj
- Leje og vask af linned
- Toiletartikler
- Rengøringsartikler
- Vinduespudsning.
Al vask foregår på et vaskeri uden for plejehjemmet. Dit tøj og linned bliver hentet én gang om ugen.
Den fulde servicepakke på Nybodergården koster ca. 4.172 kr. om måneden (2020). Københavns Kommune justerer priserne hvert år.
Læs mere om servicepakken og se priser for de enkelte ydelser
På Nybodergården er det ligeså vigtigt for os, at beboere og pårørende kommer trygt ud af huset, som at de kommer trygt og godt ind i huset.
Det er derfor vigtigt for os at være i dialog med dig og dine pårørende om, hvordan du ønsker, at din sidste tid skal være.
Når en beboer dør, skal Skifteretten lave en skifteretsattest, før pårørende/arvinger kan få lov at få beboerens ting.