Københavns Kommune

Måltider på Bonderupgård

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Vores køkkenmedarbejdere laver mad af friske og hovedsageligt økologiske råvarer.

Vi serverer alt fra frikadeller og tarteletter til asiatiske og mellemøstlige retter samt vegetarretter. Vi laver klassikere, der er grønnere og mere klimavenlige, og som er genkendelige og velsmagende, alt sammen forsøger vi at varierer i månedens menu.

Forslag til menuen er velkomne

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese ønskerne.

Vi afholder menu-møde 1 gang månedligt med vores borgere og hvor vores kok deltager og tager en snak om ønsker og forventninger til maden, i øvrigt en god dialog om lidt af hver.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil spise din mad i din egen bolig.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af rugbrød, franskbrød, yoghurt, ost, marmelade, kaffe og te.

Frokosten består som af en hovedret og en biret (som kan være forret eller dessert).

Aftensmaden består som regel af 2 slags pålæg samt en lun ret.

Mellemmåltider

Vi serverer forskellige mellemmåltider i løbet af dagen. Mellemmåltiderne kan fx være energi-is, proteindrik, kage, lille dessert m.m.

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: mælk, vand, kaffe og te

Hvis du ønsker øl, sodavand, juice eller vin m.m., skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Når borgeren har fødselsdag, vælger denne dagens menu (i samråd med kokken!)

Derudover markerer vi som regel helligdage og naturligvis holder vi påske-/ og julefrokost - og en sommerfest med underholdning er der også plads til. Er der en special lejlighed plejer vi som regel også at finde ud af det.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi, tilbydes, når en læge har anbefalet det. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det som regel muligt at få det. Tag en snak med køkkenet om forventninger, vi plejer at komme i mål med gensidige forventninger.