Københavns Kommune

Om Ørestad Plejecenter

Ørestad Plejecenter er et kommunalt plejehjem, der ligger i Ørestad Syd tæt på det naturskønne Kalvebod Fælled.

Ørestad Plejecenter er et kommunalt plejehjem med 114 beboere. Plejecentret er tegnet af Arkitektgruppen JJW og blev indviet i 2012. Vi er profilplejehjem for kunst og kultur.

Arkitekterne har i form og farver ladet sig inspirere af de kunstnere, som prægede 1950’erne og 1960’erne, fx Richard Mortensen, Else Alfelt, Asger Jorn og Robert Jakobsen. 

Ørestad Plejecenter ligger i Ørestad Syd tæt på det naturskønne Kalvebod Fælled og med udsigt til en bydel, som konstant udvikler sig.

I nærheden ligger blandt andet det store indkøbscenter Field's, Royal Arena, biograf, caféer og restauranter. Metrostationen Vestamager ligger lige uden for døren, og det tager et kvarter at komme ind til Kongens Nytorv.

På Ørestad Plejecenter mener vi, at beboere, pårørende, frivillige og medarbejdere skal være sammen om at skabe gode rammer for en aktiv og tryg hverdag. Vi har derfor i fællesskab beskrevet vores kerneopgave: 

Ørestad Plejecenter vil danne rammen om et frit, trygt og meningsfuldt liv for de personer, som bor, arbejder og eller kommer i huset. Det vil vi gøre ved at involvere og inspirere hinanden hver eneste dag.

Derudover arbejder vi særligt med tre værdier/visioner.

Vores værdier og hilsen fra forstander

Vis alle

1. Hverdagsfest

Vi ønsker os, at der er glæde og fest på Ørestad hver eneste dag. Vi vil derfor være gode til at finde de muligheder, der er, for at gøre samvær i hverdagen til noget særligt.

2. Beboerdemokrati

Du er herre i dit eget hus, bestemmer selv over din hverdag og har også indflydelse på hele plejehjemmet. Vi arbejder med at inddrage dig og de andre beboere i både stort og småt.

3. Udviklende relationer

Det er vigtigt for os, at vi udvikler os sammen – både medarbejdere og beboere. På den måde bliver vi alle sammen klogere og stærkere og får en bedre hverdag.

Vi arbejder rehabiliterende, og vi arbejder tæt sammen tværfagligt for at sikre, at du, så vidt muligt, kan leve det liv, du ønsker dig. Vi støtter dig på en omsorgsfuld måde og lytter til dine og dine kæres ønsker og behov, når livet er ved sin afslutning.

Hilsen fra forstander

Kære kommende beboere, pårørende, frivillige og medarbejdere! 

Jeg ønsker og arbejder for, at Ørestad Plejecenter er et godt sted at bo og arbejde. 

Vi har en god hverdag, hvor vi kan tale os frem til løsninger på det meste - både når det går godt og skidt. 

Fællesskabet blandt beboerne er en meget vigtig faktor for, at Ørestad er et godt sted at bo. Ligeledes er fællesskabet blandt medarbejderne med til at sikre god trivsel for alle.  

Vi ønsker at bevare et åbent fællesskab, som hele tiden har plads til nye mennesker, tanker og ideer. Som en del af fællesskabet har vi også både pårørende og frivillige, som er uundværlige medspillere i forhold til at skabe det gode liv på Ørestad Plejecenter. 

Hvis du overvejer, om du skal bo eller arbejde hos os, så tag kontakt!  

Vi glæder os over din interesse. 

Venlig hilsen 

Mie Nicolaisen 

Forstander på Ørestad Plejecenter 

Samarbejde med pårørende

På Ørestad Plejecenter vil vi også meget gerne samarbejde med dine pårørende. Dine pårørende kender dig og det liv, du hidtil har levet. De kan derfor være med til at sikre, at du fortsat kan leve det liv, du ønsker. 

Dine pårørende er altid velkomne til at deltage i eller arrangere aktiviteter på plejehjemmet, hvis du ønsker det.