Københavns Kommune

Måltider på Ørestad Plejecenter

Her kan du læse om vores mad og måltider.

Vores køkkenmedarbejdere laver mad af friske og hovedsageligt økologiske råvarer.

Vi serverer alt fra traditionelle frikadeller og tarteletter, quinoadeller og hjemmelavet pizza. Vi laver klassikere, der er grønnere og mere klimavenlige, og som er genkendelige og velsmagende.

Forslag til menuen er velkomne

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese ønskerne.

På Ørestad plejecenter holdes der cirka hver 6. uge kostrådsmøder i cafeen i stueetagen, hvor du kan møde køkkenet og tale om mad og måltider, fest og andet hvad du har på hjertet.

Spis sammen med andre eller i din bolig

Mange beboere vælger at spise sammen, da det er rigtig hyggeligt. Du bestemmer selv, om du vil spise sammen med de andre beboere i vores fælleslokaler, eller om du vil spise din mad i din egen bolig.

Det får du at spise og drikke

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af friskbagt franskbrød/boller, rugbrød, ost og marmelade. Der tilbydes ligeledes øllebrød og havregrød, havregryn, cornflakes og musli og diverse surmælksprodukter.

Frokosten smøres på afdelingerne af dagens pålæg og pynt. Du kan altid få leverpostej, æg og sild. To gange om ugen vil der være en lun ret eller anden lækker anretning for at få variation af frokosten.

Aftensmaden består af en varm hovedret og en forret eller dessert

Mellemmåltider

Vi serverer forskellige mellemmåltider i løbet af dagen. Mellemmåltiderne kan f.eks. være dagens kage, friskbagte boller, hjemmebagt knækbrød serveret med smøreost og andet fra det salte køkken

Drikkevarer

Du kan få følgende drikkevarer: kaffe, te, vand og mælk til alle måltider.

I weekender tilbydes der 1 glas juice til morgenmaden og saftevand til frokost og aften. Søndag aften er der 1 glas rødvin til osten.

Hvis du ønsker øl, sodavand, eller vin, skal du selv købe det.

Mad til særlige lejligheder

Vi gør altid ekstra meget ud af maden til højtider og følger traditionerne for at skabe glæde og genkendelse. Det giver altid anledning til gode samtaler rundt om bordet.

Særlige diæter

Vi tager højde for individuelle behov ved fx sygdom. Du kan få en speciel diæt, hvis du for eksempel har allergi, er i dialyse eller har tygge-synkebesvær.

Nogle diæter, fx ved fødevareallergi kan tilbydes når det er lægeordineret. Har du specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er det også muligt at få det.

Billede
Opdækning